Onze partners

Wetenschappelijk comité

Wij werken nauw samen met een wetenschappelijk comité. Dit comité is nauwgezet en ervaren, en is verantwoordelijk voor de selectie van de te testen soorten en herkomsten. Samen hebben wij het installatieprotocol en het controleprotocol ontwikkeld en gevalideerd. Dit comité zal in de toekomst bijdragen aan de analyse van de verzamelde gegevens.

Het is samengesteld uit:

  • verscheidene Belgische universiteiten (KULeuven, UCLouvain et ULiège),
  • het Département d’Etude du Milieu Naturel et Agricole (DEMNA – Departement Studie van het Natuurlijk en Landbouwmilieu) en zijn Vlaamse tegenhanger het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO).
  • het Département de la Nature et des Forêts (DNF – departement Natuur en Bossen), via de Comptoir Forestier (Waalse dienst voor het verzamelen en sorteren van boomzaden).

Boomkwekers

De planten worden geproduceerd uit zaden die zijn aangekocht in de landen van oorsprong waar de door ons geselecteerde bomen groeien. Dankzij het partnerschap met Belgische en Franse kwekers kunnen wij rekenen op de knowhow van deze kwekers om deze zaden te verzorgen en ons planten van hoge kwaliteit te bezorgen die klaar zijn om te worden geplant.

Vrijwilligers

Voor de wetenschappelijke follow-up van de aanplantingen moeten in het voorjaar en het najaar talrijke metingen en waarnemingen op het terrein worden verricht. Dit betekent een werkvolume dat het team onmogelijk alleen aankan. Daarom hebben wij een team van vrijwillige bosbouwers aangeworven die speciaal zijn opgeleid om ter plaatse informatie te verzamelen met strikte inachtneming van het wetenschappelijk protocol.

De boseigenaren

Veel vrijgevige boseigenaren (privé en publiek) stellen ons bospercelen ter beschikking en zorgen voor het onderhoud ervan om soorten en herkomsten te vinden die bestand zijn tegen de klimaatverandering.

Sponsors

Het project draait voornamelijk op particuliere middelen. Het bestaat alleen dankzij de vrijgevigheid van burgers die gevoelig zijn voor de bosbouwproblematiek (met de mogelijkheid om een fiscaal aftrekbare gift aan het project te doen) en van geëngageerde bedrijven.

Hoe kan ik sponsor worden?

Dank aan al onze partners die dit project mogelijk maken!

Les nombreux partenaires de Trees For Future font vivre se projet